Help    |    FAQ
Πράσινα Άρθρα
«Πράσινες» θέσεις εργασίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ΕΕ

news-green-jobsΤο 37% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ΕΕ έχουν τουλάχιστον έναν «πράσινο» εργαζόμενο, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, όπως προκύπτει από έρευνα του Ευρωβαρίομετρου με θέμα "Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αποδοτικότητα των πόρων και "πράσινες" αγορες".

Οι «πράσινες» θέσεις εργασίας δημιουργούνται κυρίως στις ΜΜΕ (Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις) σε αντίθεση με τις μεγάλες εταιρείες: το 2012 ένας στους 8 εργαζομένους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις είχε «πράσινη» θέση εργασίας, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 13% όλων των θέσεων εργασίας στις ΜΜΕ (στις μεγάλες εταιρείες τα αντίστοιχα αριθμητικά στοιχεία είναι 1 στους 33, ποσοστό που αναλογεί στο 3% όλων των θέσεων εργασίας σε μεγάλες εταιρείες). Οι «πράσινες» θέσεις εργασίας στις ΜΜΕ εκτιμάται ότι θα αυξηθούν σημαντικά και θα φτάσουν το 35% τα προσεχή δύο χρόνια.

 
Από 9 Ιανουαρίου η έκδοση του Πράσινου Πιστοποιητικού

energeiako-pistopoiitiko-anavoliΗ έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών των κτηρίων που μεταβιβάζονται ή ενοικιάζονται θα ξεκινήσει από τις 9 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το Σκαι, το κόστος έκδοσης των πιστοποιητικών διαμορφώνεται στο ένα ευρώ το τετραγωνικό με ελάχιστο ποσό τα 150 ευρώ.

Το ενεργειακό πιστοποιητικό θα ισχύει για μια δεκαετία και όλα τα στοιχεία ενός κτηρίου θα καταχωρούνται σε ειδική βάση δεδομένων.

Η έκδοση των πιστοποιητικών θα γίνεται από εξειδικευμένους μηχανικούς, οι οποίοι θα ελέγξουν τα ακίνητα και θα καταγράψουν την κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση και κλιματισμό.

 
Βρετανία: αναδίπλωση της κυβέρνησης για τη δημιουργία «πράσινης» τράπεζας

bretania-prasini-trapeza

Η Βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβάλλει την προγραμματισμένη σύσταση «πράσινης» τράπεζας, ξεκινώντας αρχικά με ένα χρηματοδοτικό fund.

Εμπνευστής της ιδέας της Green Investment Bank (GIB) είναι ο βουλευτής George Osborne, από τον καιρό που βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Ο Osborne θεωρούσε τη δημιουργία ενός τέτοιου ιδρύματος κεφαλαιώδους σημασίας για τη χρηματοδότηση «πράσινων» έργων, όπως φιλικές προς το περιβάλλον μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού από άνθρακα και υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Η κυβέρνηση της Βρετανία αναδιπλώνεται στο συγκεκριμένο θέμα και εξετάζει τη δημιουργία ενός fund, με αποστολή τη χρηματοδότηση έργων μέσω της έκδοσης «πράσινων» ομολόγων.

 
Ιδέες για πράσινα Χριστούγεννα από τη Greenpeace

news-greenpeace-green-christmas

Φαντάζεστε τα Χριστούγεννα χωρίς χειμώνα; Χωρίς χιονισμένους δρόμους, χιονάνθρωπο, χιονοπόλεμο και κόκκινες παγωμένες μύτες; Αν δεν λάβουμε όλοι τα μέτρα μας, ο χειμώνας για την ήπειρο μας σύντομα θα αποτελέσει μια ανάμνηση.

Κι ενώ έχουμε βάλει λάμπες για εξοικονόμηση ενέργειας, κλείνουμε τα φώτα, δεν αφήνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές σε κατάσταση αναμονής (stand by), χρησιμοποιούμε πάνινες σακούλες για τα ψώνια και γενικότερα έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε τις κλιματικές αλλαγές, έρχονται τα Χριστούγεννα να μας βγάλουν από τον «πράσινο» δρόμο.

Με λαμπερά φωτάκια, δέντρα, party, δώρα, στολίδια και άλλα πλησιάζουν οι γιορτές επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τη γη.

Παρ’ όλα αυτά,  σύμφωνα με τη Greenpeace, υπάρχουν λύσεις για πράσινα Χριστούγεννα.

Όπως επισημαίνει η περιβαλλοντική οργάνωση, τα πράσινα Χριστούγεννα μπορεί να θέλουν λίγο πιο πολύ σκέψη αλλά είναι ο τέλειος τρόπος για να φέρετε την οικογένεια πιο κοντά και να διαδώσετε εναλλακτικό lifestyle με σεβασμό για το περιβάλλον, σε φίλους και γνωστούς!!!

 
Ανακυκλωμένο χαρτί υγείας θα παράγουν κρατούμενοι φυλακών

news-recycled-toilet-paper-jail

Οι κρατούμενοι στις φυλακές της πολιτείας Αιόβα των ΗΠΑ, θα παράγουν το δικό τους ανακυκλωμένο χαρτί υγείας για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, είναι μια απόφαση της διοίκησης των φυλακών με στόχο την περικοπή των εξόδων.

Συγχρόνως όμως, στοχεύει και στη μείωση της επιβάρυνσης των  φορολογούμενων.

Εκπρόσωπος σωφρονιστικού ιδρύματος ,δήλωσε ότι «μπορεί το εν λόγω χαρτί υγείας να μην είναι τόσο μαλακό όπως αυτό του εμπορίου, αλλά είναι κατάλληλο για χρήση».

Οι κρατούμενοι έχουν μετατρέψει τις φυλακή σε κανονική βιομηχανία (Iowa Prison Industries), καθώς ήδη παράγουν από ρούχα, παιχνίδια μέχρι και έπιπλα, τα οποία στη συνέχεια τα πουλάνε.

Η διοίκηση των φυλακών εκτιμά ότι με την εν λόγω κίνηση, θα εξοικονομούνται περίπου 100.000 δολάρια ετησίως.

14/12/2011

Πηγή: www.econews.gr

 

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2